Friday, January 31, 2014

It's Friday I'm in Love

Happy New Year!!! No I didn't go crazy, I know that the new year came 1 month ago but today is the celebration of New Year for the Chinese! We are into the Year of the Horse and I must admit that I got a little bit jealous so I found these fabulous chinese desserts for celebrating the event. Some of them have recipe if any of you are jealous enough to make them!

Χρόνια πολλά!!!! Καλή χρονιά!!! Όχι δεν τρελάθηκα ξέρω ότι μπήκε ο νέος χρόνος πριν 1 μήνα αλλά σήμερα είναι η Πρωτοχρονιά των Κινέζων! Μπήκαμε στη χρονιά του αλόγου κι επειδή ζήλεψα βρήκα αυτά τα υπέροχα κινέζικα επιδόρπια για τον εορτασμό της νέας χρονιάς. Κάποια από αυτά έχουν και συνταγή αν ζηλέψατε τόσο ώστε να θέλετε να φτιάξετε!

post signature

22 comments:

  1. Καλή Πρωτοχρονιά των Κινέζων, λοιπόν!!!! :))))
    Και καλό μήνα να έχεις!
    Δεν τολμώ καν να ρωτήσω από τι είναι φτιαγμένα μερικά, όπως το year cake... οπότε, αν δοκίμαζα κάποιο, αυτό θα ήταν σίγουρα τα μπισκοτάκια!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα Έλλη μου! Τα υλικά δεν είναι τίποτα περίεργα, η βάση των κινέζικων πιάτων είναι το ρύζι και τα παράγωγά του. Φιλάκια!

      Delete
  2. Καλό μήνα και καλή χρονιά στους Κινέζους!!
    Δεν ξέρω αν θα τολμούσα να δοκιμάσω κάτι από τα παραπάνω...
    Παραδέχομαι όμως πως κάποια από αυτά είναι φτιαγμένα με πολύ τέχνη!!
    Φιλιά...
    **Αννιώ**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι όμως είναι νόστιμα! Τουλάχιστον κάποια που έχω δοκιμάσει! Φιλάκια! Και καλό μήνα!

      Delete
  3. καλημερα! καλο μηνα!

    ReplyDelete
  4. Είσαι και πολύ ουαου τύπος τελικά!
    Καλό μήνα σε όλους και καλή χρονιά στους Κινέζους!! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμπαράσταση στους Κινέζους κάνω, ψοφάω για γλυκά! Καλό μήνα να έχουμε! Φιλάκια!

      Delete
  5. Καλό μήνα δικό μας, καλή Πρωτοχρονιά στους Κινέζους!
    Εγώ θα δοκίμαζα από όλα πάντως!
    Ειδικά το πιάτο με τα ψαράκια, το λάτρεψα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι είναι πολύ όμορφο! Κι εύκολο για να το κάνεις! Φιλάκια!

      Delete
  6. καλο μηνα και καλη πρωτοχρονια στους κινεζους!!! οπτικα φαινονται πεντανοστιμα κ υπεροχα! απο γευση θελω πρωτα να μαθω τα υλικα πρωτου δοκιμασω, μη κρυβουν καμια αραχνη ή φτερα νυχτεριδας μεσα!! χαχαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχα όχι βρε!!! Αυτά τα μπινελίκια δε τα βρίσκεις στα γλυκά! Καλό μήνα! Φιλάκια!

      Delete
  7. Καλό μήνα και καλή Πρωτοχρονιά!!!!!!!!!!!!!!
    Δεν ξέρω αν θα μ' άρεσαν αλλά σίγουρα θα τα δοκίμαζα όλα,μ'αρέσει πολύ η κινέζικη κουλτούρα ο πολιτισμός τους όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που σ'αρέσει η κινέζικη κουλτούρα, κι εμένα μ'εντυπωσιάζει απίστευτα! Καλό μήνα! Φιλάκια!

      Delete
  8. Καλό μήνα και καλή Πρωτοχρονιά.
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα Μαρία Έλενα!

      Delete
  9. Καλό μήνα χαρούμενο και γλυκό να έχεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα να έχουμε όλοι! Φιλάκια!

      Delete
  10. καλό μήνα Μαρία μου!!! αυτά τα ψαράκια σούπερ είναι!! πανακότα πρέπει να ε'ιναι,ε?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι ακριβώς Εύα μου! Το συγκεκριμένο έχει και αλεύρι μέσα! Από γεύση δε γνωρίζω να σου πω όμως αν μοιάζει! Μένει μόνο να το κάνουμε και να το δοκιμάσουμε!

      Delete
  11. αν και τρελαινομαι για κινεζικο,,,δε με προκαλουν κ πολυ τα γλυκα τους! μαλλον πρεπει να αναθεωρησω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω ότι είναι πιο άγλυκα από αυτά που έχουμε συνηθίσει εμείς! Τουλάχιστον αυτά που έχω δοκιμάσει!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips