Monday, November 24, 2014

Mini carrot cakes-Μικρά κέικ καρότου

Since I discovered carrot in the cakes and the amazing flavor that give in them I have lost my mind. It is a healthy solution for kids, for school, for work, for snack, for when we crave something sweet. Even though most of the proteins of carrot have been lost during baking it is an alternative for difficult kids who refuse to eat vegetables.

Από τότε που ανακάλυψα το καρότο στα κέικ και την απίστευτη γεύση που προσδίδει έχω τρελαθεί. Είναι υγιεινή λύση για τα παιδιά, για το σχολείο, για την δουλειά, για σνακ, για όταν θέλουμε κάτι γλυκό. Αν και τα περισσότερα στοιχεία του καρότου έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι μία εναλλακτική για τα δύσκολα παιδιά που αρνούνται τα λαχανικά.


You will need:
  • 220 gr brown sugar
  • 150ml oil
  • 3 eggs
  • 225 gr all purpose flour
  • 1 t baking powder
  • 1 t baking soda
  • 1 t cinnamon
  • 5 medium carrots, grounded
  • 80 gr raisins
Beat the sugar with the oil until combined.
Add eggs one by one while beating at the same time.
Add flour, baking powder, baking soda and cinnamon and beat.
Add carrots and raisins and fold to mix.
Empty the mixture in the cupcake tin filling only 3/4.
Bake in a preheated oven at 170C for 30'-35' until golden brown.


Θα χρειαστείτε:
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 5 μεσαία καρότα, τριμμένα
  • 80 γρ. σταφίδες
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα.
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και την κανέλα και χτυπήστε.
Προσθέστε τα τριμμένα καρότα και τις σταφίδες κι ανακατέψτε να ενωθούν.
Αδειάστε το μείγμα στις ειδικές θήκες για cupcakes γεμίζοντας τα κατά τα 3/4.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30-35' μέχρι να ροδίσουν.


You can print the recipe here Mini carrot cakes

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μικρά κέικ καρότου.


post signature

9 comments:

  1. Να σου πω ότι το φτιάχνω συνέχεια !!! Απόλυτα ιδανικό για μικρά και μεγάλα παιγιά
    Καλή σου εβδομάδα!!!

    ReplyDelete
  2. αγαπημενο γλυκο το καροτοκεικ, οποτε κραταω και αυτη τη συνταγη σου!

    ReplyDelete
  3. Έχει φύγει ήδη για pin και αύριο πάω για καρότα.Τα κρατάω σαν συνταγή για τις μέρες των Χριστουγέννων με ανάλογη διακόσμηση.Του ''πάει'' μαρμελάδα από πάνω ή σοκολάτα;
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  4. όλο λέω να τη δοκιμάσω αυτή τη συνταγή και κάθε φορά την αφήνω. με μπερδεύει ο γιος μου που δε θέλει τα πολλά-πολλά, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα της!

    ReplyDelete
  5. Όπως λέει και η Αλέκα παραπάνω έφυγε για πιν...το πιστεύεις πως δεν έχω φτιάξει ποτέ κέϊκ με καρότο; Φιλιά Μαράκι :)

    ReplyDelete
  6. Λαχταριστά και υγιεινά! Γιαμ γιαμ!!! Καροτάκι λατρεμένο γιατί όχι και σε muffin! Μούρλια η συνταγούλα σου Μαρία!

    ReplyDelete
  7. Θα συμφωνήσω απόλυτα για την προσθήκη του καρότου στα γλυκά!
    Εννοείται ότι προστέθηκε και η συνταγή στα υπόψη!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips