Monday, November 3, 2014

Mushroom pie with 4 ingredients-Μανιταρόπιτα με 4 μόνο υλικά

Do you like pies? Today we won't make a sweet pie but a savory one with only 4 ingredients, just the right thing for this wintery weather that accompanies us these days. The credits for this mushroom pie belongs to a dearest friend of mine that gave me the inspiration when I needed and told me this easy and delicious recipe. It is perfect for your party, your buffet, the gathering with your friends or your family.

Σας αρέσουν οι πίτες? Σήμερα δε θα φτιάξουμε γλυκιά αλλά αλμυρή πίτα με 4 μόνο υλικά, ότι πρέπει για τον χειμωνιάτικο καιρό που μας συνοδεύει αυτές τις μέρες. Τα εύσημα για την μανιταρόπιτα πάνε σε μια καλή μου φίλη που μου έδωσε τα φώτα όταν το χρειάστηκα και μου έδωσε αυτή τη πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Ιδανική για το πάρτυ, το μπουφέ, το τραπέζι με τους φίλους ή τους συγγενείς.


You will need:
  • 1 package pie dough
  • 2 cans mushrooms
  • 300 gr bacon, rough chopped
  • 200 ml heavy cream
  • 1 pepper (optional)
Wash the mushrooms and strain to remove the excess liquids. In medium heat in a pan saute the mushrooms and the bacon in a very little amount of olive oil for almost 20'. If you want pepper in your pie add it while cut in strips 5 minutes before the saute of mushrooms ends.
Add the heavy cream and let it come to a boil.
Lay the one piece of pie dough in a baking dish and spread all over the hot mixture. Lay upon the other piece of pie dough and seal the edges well.
Bake at 180C for about 30' or until golden brown.


Θα χρειαστείτε:
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια
  • 300 γραμ. μπέικον, κομμένο κομματάκια
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • ελάχιστο λάδι
  • 1 πιπεριά (προαιρετικά)

Ξεπλένετε τα μανιτάρια και τ'αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα σωτάρετε τα μανιτάρια και το μπέικον σ'ελάχιστο λάδι για περίπου 20'. Αν θέλετε πιπεριά στην πίτα σας προσθέστε την κομμένη σε λωρίδες 5 λεπτά πριν τελειώσει το σωτάρισμα των μανιταριών.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος κι αφήστε να πάρει βράση.
Απλώστε την ζύμη κουρού στο ταψί και ρίξτε το ζεστό μείγμα πάνω απλώνοντας να πάει παντού. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης και σφραγίστε καλά τις άκρες.
Ψήστε στους 180C για περίπου 30' ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.


You can print the recipe here Mushroom pie

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μανιταρόπιτα

post signature

15 comments:

  1. ποιος δεν αγαπαει τις πιτες!! τελεια η μανιταροπιτα και πανευκολη!!!! καλημερα!!

    ReplyDelete
  2. Λατρεύω τις πίτες και τα μανιτάρια!!! Κι αυτή φαίνεται πεντανόστιμη, Μαρία!!! Θα την δοκιμάσω σίγουρα !!! Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!!!

    ReplyDelete
  3. Λατρεύω τα μανιτάρια όπως κ να είναι μαγειρεμένα! Τέλεια η συνταγή Μαρακι

    ReplyDelete
  4. Πανέυκολη! Μου αρεσει ο συνδυασμός μπέικον και μανιταριου!

    ReplyDelete
  5. Ό,τι πρέπει για να σάς αφήσω δια παντός. Κλαψ (αλλεργία στα μανιτάρια βλέπεις)!

    ReplyDelete
  6. Μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια σε όλες τους τις μορφές.
    Καλή βδομάδα
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  7. Παρακαλώ, κρατήστε μου δύο κομμάτια!!!
    Ένα το δικό μου και ένα της Δήμητρας!

    ReplyDelete
  8. Πωπω πρέπει να ναι κολασμένη! Και είναι και πανεύκολη. Αυτή η συνταγή θα αξιοποιηθεί σίγουρα εντός των εορτών Μαράκι. Είναι ότι πρέπει για μπουφέ όπως σωστά είπες! Ευχαριστούμε!

    ReplyDelete
  9. Λαχταριστή και εύκολη! τρελαίνομαι για μανιτάρια οπότε θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!

    ReplyDelete
  10. Μας αρέσουν οι πίτες και τα μανιτάρια και εκτιμούμε πολύ το γεγονός ότι έχει να κάνει μόνο με τόσα λίγα υλικά!!Ευχαριστούμε!!

    ReplyDelete
  11. Φτιάχνω κι εγώ κάτι αντίστοιχο... σε πίτα αλλά και σε τάρτα! Αγαπώ πολύ τα μανιτάρια ειδικότερα τα φρέσκα! Καλησπέρα Μαίρη μου...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και με φρέσκα γίνεται αλλά συνήθως έχω κονσέρβα σπίτι. Φιλάκια!

      Delete
  12. Μμμ λατρεύω τις μανιταροπιτες!!!! Με φύλλο κουρου δεν έχω δοκιμάσει !! Αχ ζήλεψα νυχτιάτικα !!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips