Wednesday, September 16, 2015

Eggplants with feta cheese

Just before we say goodbye to summer we use the seasonal vegetables and we prepare something quick and easy with eggplants and feta cheese for our lunch or dinner.

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι αξιοποιούμε τα λαχανικά της εποχής και ετοιμάζουμε κάτι γρήγορο με μελιτζάνες και φέτα για το μεσημεριανό μας φαγητό ή δείπνο.




You will need:
  • 4 eggplants
  • 1 medium onion, cut
  • tomato sauce
  • feta cheese for topping
  • olive oil
  • herbs (rosemary, thyme, oregano)
Cut the eggplants in half or in wedges and place in a pan slightly brushed with oil.
Grill for 15' and turn upside down in the half of baking.
Take out from the oven, cover with the tomato sauce, the onion and the feta cheese.
Drizzle with some oil and sprinkle some herbs of our choice.
Bake at 180C for 30'-40' until the cheese is melted and the egglants are softened.


Θα χρειαστείτε:
  • 4 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, κόμμενο σε μισοφέγγαρο
  • σάλτσα ντομάτας
  • τυρί φέτα για επικάλυψη
  • λίγο λάδι
  • μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
Κόβετε τις μελιτζάνες στην μέση αν είναι μακρόστενες ή σε φέτες αν είναι στρογγυλές και βάζετε σ'ένα ταψί μ'ελάχιστο λάδι.
Ψήνετε στο γκριλ για 15' και στα μισά αναποδογυρίζετε για να ψηθούν κι από την άλλη μεριά.
Βγάζετε από το φούρνο, απλώνετε την σάλτσα ντομάτας, το κρεμμύδι και το τυρί.
Πασπαλίζετε με λίγο λάδι και μυρωδικά και ψήνετε στους 180C για 30'-40' μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.


You can print the recipe here Eggplants with feta cheese

Μπορείτε να εκτυπώσετε την συνταγή εδώ Μελιτζάνες με τυρί φέτα



post signature

16 comments:

  1. Πολύ ωραία συνταγή και πολύ εξυπηρετικό το ότι μπορούμε να την τυπωσουμε! Ευχαριστουμε! Καλημέρα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου!

      Delete
  2. Αγαπώ τις μελιτζάνες και όλο το καλοκαίρι τις μαγειρεύω και δεν τις βαριέμαι- ευτυχώς ούτε οι άλλοι στην οικογένεια :)
    μάλιστα φυλάω αρκετές και στην κατάψυξη για τον χειμώνα.
    Γίνονται και πολύ νόστιμη πίτα με τυρί φέτα.

    Αυτή η συνταγή είναι πράγματι υπέροχη και πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου.

    καλό φθινόπωρο α έχουμε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μακάρι να είχα κατάψυξη μεγάλη για να φυλάω και για τον χειμώνα! Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  3. τελεια!
    φιλακια πολλα πολλα!
    την αγαπη μου παντα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ! Φιλάκια!

      Delete
  4. λατρεμενο φαγητο!!!! ψωμακι φρεσκο και μια παγωμενη μπυριτσα παρακαλω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α εσύ φαντάστηκες όλο το σκηνικό! Γι'αυτό σε πάω!

      Delete
  5. Φαίνεται πεντανόστιμο
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
  6. Μια μέρα έφτιαξα κοτόπουλο στη γάστρα με μελιτζάνες πατάτες και φέτα (στο τέλος) κι έγινε υπέροχο! Καλό φθινόπωρο ομορφιά μου, μου έλειψες πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω οτιδήποτε γίνεται στην γάστρα είναι υπέροχο! Φιλάκια κοριτσάρα μου!

      Delete
  7. Αγαπημένο φαγητό Μαρία μου! Το κάνω και εγώ με μερικές παραλλαγές όπως να ζεματίσω τις μελιτζάνες για να βγάλω τα σποράκια χιχι! Γεια στα χέρια σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καμιά φορά αν δεν βαριέμαι τα βγάζω κι εγώ τα σπόρια για να γίνεται πιο ελαφρύ για το στομάχι. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips